Η Επιστήμη, μέσα από πειράματα. Πώς αλλιώς;
Κάθε φορά που προσπαθείς να περπατήσεις χωρίς να σου χυθεί ο καφές ή που παρατηρείς ένα σκύλο να τινάζεται, έρχεσαι σε επαφή με τον πρώτο νόμο του Νεύτωνα ή αλλιώς με την ιδιότητα της αδράνειας. Σε αυτό το video θα δούμε τι είναι η αδράνεια και πώς μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας. Γνωρίζουμε από την καθημερινή μας εμπειρία ότι ένα αντικείμενο που είναι ακίνητο, θα παραμείνει ακίνητο για πάντα, αν δεν του ασκηθεί δύναμη. Αυτός είναι ο πρώτος νόμος του Newton και λέμε ότι το σώμα έχει αδράνεια. Όμως, ακόμη και τα σώματα που είναι σε κίνηση έχουν αδράνεια! Έτσι, ο 1ος νόμος του Νεύτωνα περιλαμβάνει όλα τα σώματα, είτε κινούνται είτε είναι ακίνητα, και λέει πως όλα τα σώματα τεμπελιάζουν να αλλάξουν την κινητική τους κατάσταση.
Η φύση είναι τεμπέλα, από ό,τι φαίνεται.

Στο Science for all, κάνουμε πειράματα, και βλέπουμε το video σε αργή κίνηση, για να βγάλουμε τα (επιστημονικά) συμπεράσματά μας. Γιατί η Επιστήμη είναι για όλους!
Ακόμη, μελετάμε τα crash test και βλέπουμε τι συμβαίνει αν δεν φοράμε ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Συζητάμε γιατί δεν είναι καλή ιδέα να φρενάρεις απότομα όταν οδηγείς νταλίκα με βαρύ φορτίο και τι θα συμβεί αν η μηχανή που οδηγείς χτυπήσει σε εμπόδιο.
Τελικά, μπορούμε να αποφύγουμε τα αποτελέσματα της αδράνειας στην καθημερινή μας ζωή;

Science For All. Η Επιστήμη με απλά λόγια. Για όλους.