Η NASA ανήρτησε ένα βίντεο από εικόνες υπερυψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν από τον δορυφόρο Lunar Reconnaisance Orbiter που περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι.
Η NASA θέλει να μας ταξιδέψει στο φεγγάρι και για αυτό το σκοπό ανήρτησε ένα βίντεο από εικόνες υπερυψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν από τον δορυφόρο Lunar Reconnaisance Orbiter που περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι.

Στο εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας 5 λεπτών απεικονίζονται διάφορες τοποθεσίες τόσο από την κοντινή, όσο και από την απομακρυσμένη πλευρά της σελήνης σε ανάλυση 4k.

«Η ξενάγηση επιτρέπει στον θεατή να επισκεφτεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που επελέγησαν για να απεικονίσουν την ποικιλία χαρακτηριστικών του σεληνιακού εδάφους», ανέφερε η NASA στην περιγραφή της για το βίντεο.

«Κάποιες εικόνες έχουν ληφθεί από την κοντινή πλευρά της σελήνης και έχουν παρατηρηθεί τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες παρατηρητές στη Γη, ενώ άλλες εικόνες είναι ορατές μόνο από το διάστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο μπορεί κανείς να παρατηρήσει ακόμη και μερικά από τα σημεία προσγείωσης του Apollo όπως φαίνονται από ψηλά.